Onze collectie rijsmandjes, bannetons, in diverse maten en uitvoeringen. De rijsmand ook wel banneton genoemd, is onmisbaar in elke ambachtelijke bakkerij, ze geven steun aan jouw rijzende deeg en laten een mooi patroon achter om jouw brood een ambachtelijk uiterlijk te geven of jouw eigen patroon te geven. Wil je weten welke maat je nodig hebt voor jouw brood, lees dan mijn blog  

Naast rieten rijsmandjes, hebben we nu ook rijsmanden van houtvezel in het assortiment! Deze worden geproduceerd in Europa onze producent maakt al honderd jaar en zijn ook beschikbaar in onze shop. Ben je op zoek naar andere gereedschappen die je helpen bij het broodbakken? Neem dan eens een kijkje bij de andere producten in onze shop.

Rijsmandjes, Bannetons, Rotan inclusief linnen deegkleed

Rijsmandjes, Bannetons, houtvezel, makkelijk in gebruik

Rijsmandjes van houtvezel zijn ontzettend duurzaam, ze worden gemaakt van naaldhout uit gecultiveerde bossen in Europa, zonder toevoeging van chemische middelen, zijn ze ontzettend makkelijk in onderhoud en gebruik, ook wanneer je werkt met gistbrood. Lees er meer over in mijn blog

 

Hoe te gebruiken?

De houtvezel rijsmandjes zijn direct klaar voor gebruik en hoeven niet voorbehandeld te worden, je kunt ze eventueel nog even uitborstelen. Bestuif de binnenkant met wat rijstmeel en klaar.

Na het vormen van je deeg, bestuif je het deeg nog wat lichtjes met wat bloem en leg je het brood met de naad naar boven in het mandje. Na het storten van je deeg even uitborstelen of kloppen.

 

Let op! De rijsmandjes zijn bedoeld om het deeg in te laten rijzen, dus niet om brood in te bakken!