Recepten

Hier zal ik regelmatig recepten plaatsen om jou te helpen de mooiste en lekkerste broden te maken.

 

Desem is behoorlijk vergevingsgezind en recepten zijn slechts een leidraad. Een smakelijk brood bakken lukt in 99 van de 100 gevallen en dat is wat we willen als thuisbakkers.

 

Het bakken van brood is van veel factoren afhankelijk, een daarvan is de temperatuur. Je zult merken dat jouw deeg in de zomer heel anders reageert dan in de winter als het een stuk kouder is in huis.

Om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken gaan we bij de recepten steeds uit van een kamertemperatuur van 20 graden Celsius en een zelfde watertemperatuur (koud kraanwater).

Een andere factor is: je desem.

In veel van de recepten zul je percentages zien staan. De percentages verwijzen naar de bakkersformule. Door gebruik te maken van de bakkersformule kun je het formaat van jouw brood makkelijk aanpassen aan jouw huishouden, rijsmandje of behoefte.

Via deze link kom je bij de brood calculator waarin de bakkersformule wordt uitgelegd en je jouw eigen berekeningen kunt maken. 

Heb je een recept waar je van vindt dat iedereen dit zou moeten proeven, mail het me, dan probeer ik het uit en zal ik het hier neerzetten.