American Pancakes met zuurdesem
Heerlijk ontbijt gerecht voor de zondagochtend! Fluffy American pancakes met zuurdesem (overschot)
Een super makkelijk maar overheerlijk recept.
Als je werkt met een voordeeg of levain, zul je merken dat je in de loop van de tijd toch iets meer starter opbouwt dan je nodig hebt. Weggooien is natuurlijk zonde en ook niet nodig! In dit recept kun je heel makkelijk overtollig zuurdesem verwerken.
Door gebruik te maken van opgeklopte eiwitten worden deze pancakes extra fluffy!
Het recept is goed voor ca. 12 pancakes.
Benodigdheden:
- Beslagkommen
- Deense garde of garde.
- Weegschaal
- Koekenpan
- Mixer
Ingrediƫnten | Hoeveelheid |
---|---|
Starter | 100 gram |
Bloem | 110 gram |
(Volle) Melk | 100 gram |
(Vanille) Suiker | ca. 30 gram |
Zout | snuf |
Bakpoeder | 7 gram |
Eieren | 3 stuks |
Bereiding:
Meng starter met de de melk
Scheid de dooiers van eiwitten en klop de eidooiers met de helft van de suiker tot een mayonaise-achtige dikte. Dit duurt ca. 5. minuten.
Voeg het melk/starter mengsel aan de eidooiers en zeef hierin de bloem en de bakpoeder.
Sla de eiwitten stijf met een klein beetje zout en de rest van de suiker. Spatel dit voorzichtig door het beslag, eerst een paar lepels (familie maken) en dan de rest. Probeer zoveel mogelijk lucht in je beslag te houden
Bak de pancakes met een beetje boter of olie op middelhoog vuur in de koekenpan. Let op dat het vuur niet te hoog staat. Er gaan normaal gesproken 3-4 stuks in de pan. Als de bovenkant droog is draai je de pancakes voorzichtig om en bak je ze tot ze gaar zijn. Neem er even de tijd voor, het bakken van pancakes duurt langer dan gewone pancakes.
Lekker met Ahornsiroop, boter of poedersuiker.
En voor de echte liefhebbers kun je er natuurlijk gebakken bacon bij doen.